От 20 септември започва кандидатстването за ученически стипендии
От 20 септември започва кандидатстването за ученически стипендии 16.09
2021

От  20 септември, понеделник, "Севлиево 21 век" стартира образователната инициатива "Стипендии 21 век" за новата учебна 2021/2022 година. В нея могат да кандидатстват всички ученици от 8 до 12 клас от училищата на територията на община Севлиево. За седма поредна година сдружението ще отпусне три годишни стипендии от по 1200 лева на ученици с отличен успех, като сумите ще бъдат изплащани на 10 равни части. Редът за отпускане и критериите за оценяване на кандидатите са разписани в актуализираната Наредба за отпускане на стипендии. Условията бяха дискутирани и на среща, която на 16 септември ръководството на сдружението проведе с представители на Общината, училищни директори и медии.

Инициативата цели да поощри и подпомогне ученици от община Севлиево с трайни успехи и постижения в областта на учебни дисциплини, изучавани в съответното училище. Подаването на документи става в офиса на сдружението на ул. "Стефан Пешев" 20, от 15 до 17 часа, всеки работен ден, до 20 октомври 2021 година.

Искане за участие в конкурса може да бъде изтеглено от интернет страницата на сдружението. И тази година в документите е включена анкета, която сдружението пуска за всички участници в инициативата

Стипендиантите ще станат известни в навечерието на 1 ноември - Денят на народните будители.

Наредба за отпускане на годишни ученически стипендии

Обява за участие в инициативата "Стипендии 21 век"

© 1993 - 2018 Сдружение 21 век. Всички права запазени! Уеб дизайн и разработка от PV Group